NICOTINE:
FABELS & FEITEN

Er bestaan wel misverstanden over de rol die nicotine speelt in relatie tot de schadelijke effecten van roken op het lichaam. Veel mensen denken dat alleen nicotine in sigaretten de boosdoener is als het gaat om schade die aangericht wordt aan de gezondheid. Hulpmiddelen bij stoppen met roken zouden zelfs net zo slecht zijn als roken. Ontdek hieronder enkele foutieve opvattingen onder de vorm van een fabel

Fabel:

Als je lichaam eenmaal vrij is van nicotine, ben je niet meer verslaafd aan roken

Feit:

Het is zo dat nicotine het lichaam vrij snel verlaat, maar de verslaving aan roken en nicotine kan maanden aanhouden. Zonder nicotine zorgen de nicotine receptoren (zeker in situaties waarin je normaal gesproken rookt) ervoor dat het verlangen naar een sigaret toeneemt. Dit kan je wilskracht saboteren.

Fabel:

Hulpmiddelen zoals NiQuitin® zijn net zo verslavend als sigaretten

Feit:

De nicotine in NiQuitin® wordt op een andere manier afgegeven als nicotine in een sigaret. Sigaretten geven nicotine af aan de hersenen in een hoge dosis, wat ervoor zorgt dat de hersenen er steeds meer willen. NiQuitin® is ontwikkeld om de verslaving te doorbreken door de nicotine geleidelijker in een lage dosis af te geven. De nicotine in NiQuitin® bindt zich aan de nicotine receptoren op dezelfde manier als nicotine in sigaretten en vermindert zo ontwenningsverschijnselen. Door het stappenplan te volgen, vermindert de hoeveelheid toegediende nicotine stap voor stap.

Fabel:

Nicotine is de meest gevaarlijke stof in een sigaret

Feit:

Er wordt vaak gedacht dat nicotine de meest schadelijke stof is in een sigaret. De realiteit is dat nicotine niet alleen verantwoordelijk is voor de schade aan de gezondheid die roken kan aanrichten. Nicotine is vooral verantwoordelijk voor de verslaving aan sigaretten. Veel andere stoffen in een sigaret zijn wel direct schadelijk voor de gezondheid. NiQuitin® geeft enkel nicotine af.

Fabel:

Stoppen heeft nu geen zin meer, ik rook al zó lang.

Feit:

Stoppen met roken heeft altijd zin, aangezien voor iedereen geldt dat de hart- en longfunctie al sterk verbeteren na drie maanden. De effecten van het stoppen met roken dus redelijk snel zichtbaar en zodoende is stoppen met roken altijd aan te raden.

Nicotinevervangende therapie,
helpt jou om te stoppen met roken

De nicotine aanwezig in de tabaksrook creëert een afhankelijk die dankzij de nicotine-vervangende therapie (NVT) verzacht kan worden.

Bij het stoppen met roken, veroorzaakt het tekort aan nicotine onaangename ontwenningsverschijnselen zoals: de drang tot roken, prikkelbaarheid, depressief gevoel, concentratie- problemen, angst, slaapproblemen, ... .

Nicotine-vervangende therapie (NVT), zoals NiQuitin®, zorgt voor de benodigde aanbreng van nicotine zonder de bijkomende nadelige effecten van het roken. Door het stapmatig verlagen van het nicotine-gehalte, ben je in staat om deze ontwenningsverschijnselen af te bouwen en uiteindelijk volledig te stoppen.

niquitin
niquitin

Deze site wordt onderhouden door Omega Pharma Belgium nv die als enige verantwoordelijke is voor de inhoud. Deze inhoud van de site is bestemd voor bezoekers uit België en G.H. Luxemburg.

Copyright © 2019 • Disclaimer